Jim og Goggen

Det går’kje an å ver fra Rogaland, og ikkje veda kem Goggen e? Jeg ble både rørt og stolt av å lese bloggposten om Goggen – min supergode kollega, svirebror og kompanjong gjennom mange år – og yrket allsanger. Endelig får yrket allsanger litt kred! ☺

Goggen er et fenomen som allsanger, og en person jeg ser opp til som menneske. Han har endelig funnet sin «greie» og har blitt flinkere til å reindyrke det han er best til: nemlig allsang, rølpe-fest, party og tjo-og-hei-events.

Det morsomme med «tilfellet Goggen og meg» er at vi startet som trubadurer i nøyaktig samme sekund. Sammen!  

Allsanger Goggen og Jim Jacobsen
Fra showet «MuZikkZakk gjønå livet»

Vi hadde aldri formelt hilst på hverandre, men tok en felles spillejobb på en times varsel… Siden den dagen spilte vi sammen som «Jim og Goggen» i 4 år. Vi var sammen stort sett hver dag. Vi ferierte sammen, spiste sammen og levde mer eller sammen. Vi snakker minst 10 timer i døgnet i over 4 år. Vi dro det faktisk så langt at vi startet et  rederi: vi kjøpte en reketråler!

Historiene om oss er såpass mange og gode at vi ble oppfordret til å lage et eget show for noen år siden.  I 2013 satte vi opp showet «muZikkZakk gjønå livet» i selveste Stavangeren: et tidvis ellevilt show basert på egne opplevelser.

Vi er begge allsangere! GODE allsangere (i all beskjedenhet). Og vi er begge veldig glad i å gjøre folk glade. Vi gjør bare jobben på litt forskjellig måte. Goggen kaster seg fryktløs og barbeint ut i folkemengden med trådløs mikrofon.  Jeg står helst oppe på en scene. Helst med sko på, gjerne vernesko faktisk. MEN: begge liker vi å underholde, gjøre en god jobb og få folk til å synge med. Heldigvis så gjør vi fortsatt en og annen opptreden sammen! Det er ALLTID fantastisk å jobbe med Goggen. 

Som allsangere har vi begge utviklet våre egne konsepter: jeg startet i 2008 med dinnershowet «Allsang helt på grensen» for ulike firma. Goggen har tatt’an heilt ud og gjort sitt eget show «På grensen til allsang» til å bli en gedigen teltfest. Goggen er virkelig blitt folkets allsangkonge! En tittel som er HELT RIKTIG og ikke minst vel fortjent! At ikke blogger Arnt Olav Klippenberg har fått med seg dette, mistenker jeg er en journalistisk finte. KLART han vet hvem han er!  ALLE elsker Goggen. 

Jim Jacobsen og Ingve Gottchalksen. Hoppende musikere
Jim Jacobsen og Ingve Gottchalksen

4 Replies to “Jim og Goggen

  1. Har hatt mange gode stunder med dere begge to på Sjøkanten i Kopervik for mange år siden! Traff Goggen igjen i Bergen for ca 10 år siden! Alltid et kjekt gjensyn det! Beste ønsker fra kokken på Sjøkanten!!

    1. Sjøkanten! Wow!
      Jeg tror det må ha vert tidenes mest fantastiske plass å spille for oss trubadurer. Folk som ikke har vert der, vil ikke kunne forstå hvilken glipp de fikk godt av!

  2. Jim og Goggen 2 fantastiske musikere som vet å underholde og få folk i godt humør,med sin glimrende opptreden og goe stemmer… ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *