Trønderbryllup på Jæren

Man kan si hva man vil om Trøndere. Men feste, DET kan de! Edru eller ikke.  Samma det.  Jærbuer er heller ikke de som sier nei til en fest. I familien Legreids bryllup var det sånn ca. 65% jærbuer, og resten trøndere. 

Heldigvis så har jeg hatt min musikalske Trønderskole i Oppdal gjennom flere år som afterski-musiker der. Hovedsakelig på Slettvoll hotell, men jeg har også hatt flere gjesteopptredener på legendariske Hovdin, Stølen og Hotell Nor.  Det var vel faktisk der oppe jeg begynte som solo-trubadur, siden de to andre jeg spilte med ikke dukka opp en påske. Da MÅTTE jeg jo spille alene. Men altså, tilbake til Trønderbryllupet på Jæren:

Da jeg ankom ca. kl. 22.00, møtte jeg en person som tok en røyk utenfor. Dama var i 50-åra, og sto på hendene inn til veggen mens hun røyka og drakk SAMTIDIG!  Resten av festen satt til bords. Hun hilste høflig og presenterte seg som søstera til brudgommen. Jeg skjønte fort hvor dette bar hen, og startet like så godt kveldens musikalske avdeling med LEVVA LIVET,  fortsatte med E6, og økte etter hvert…

Makan til et feststemt publikum og glade mennesker skal man lete SYKT lenge etter. De sto og hoppa opp og ned i 3 timer!  Banna bein! 100 mann, eller minst 90 av de 105 gjestene i bryllupet.  Bruden sto for øvrig på scenen med meg som med-vokaliost og side-kick  den siste halvtimen.

Jeg har faktisk den aller roligste perioden fra festen på film:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *